Kombineret Akupunktur & Zoneterapi

Hvad er Nerverefleksologi?

Nerverefleksologi er en behandlingsform hvor man arbejder direkte med kroppens nervesystem via fødderne. En videreudvikling af den klassiske zoneterapi. Metoden bruger præcist lokaliserede reflekspunkter for nerver og nervestrukturer, som alle findes på fodskelettets benhinde (periost).

Nerverefleksologi er en effektiv smertereducerende behandling ved akutte og kroniske smerter i hele kroppen. Punkterne behandles med et statisk tryk så længe der er smerte i punktet, dog maks. 15 sekunder. Hvert enkelt tryk er på en gang terapeutisk, i og med at det kan nedsætte eller balancere nervens aktivitet. Og samtidig diagnostisk fordi smertevarigheden i punktet siger noget om nervens tilstand. Læs mere om nerve refleksologi her.

Ud fra den enkelte klients sygdomshistorik vælger jeg de aktuelle punkter jeg vil arbejde med. Teknikkerne virker direkte gennem nervesystemet, hvilket kan forklare den ofte hurtigt smertelindrende effekt.

Hos Aku-Zone bruger jeg som regel nerverefleksologien som et integreret hjælpemiddel i mine behandlinger, men den kan også stå alene. Så vil du prøve nerverefleksologi book en nerverefleksologi behandling under online bookning eller en Aku-Zone KOMBI behandling.

Historie

Nerverefleksologi (NR) er en naturlig udvikling af den klassiske zoneterapi, udviklet i Tyskland i 1960’erne af heil praktiker og kiropraktor Walter Froneberg og hans datter heil praktiker Ellen Froneberg. Sidenhen er Nerverefleksologien blevet videreudviklet af den belgiske fysioterapeut Nico Pauly, som påstår at alle kroniske smerter har en relation til de indre organer.

Nico Pauly har sammen med Griet Rondell og Norbert Gosch dannet foreningen MNT-NR International (Manual Neuro Therapy an Nerve Reflexology) Mere info her.

Touchpoint har siden 2005 haft licens til at undervise i Nerverefleksologi i Danmark og internationalt. Andre behandlere uddannet hos Touchpoint: Klik her

Typiske problemer og symptomer

Fordøjelsesproblemer • Forstoppelse • Frossen skulderGigt smerterHovedpineHælsporeIskiassmerter • Ledsmerter • Lændesmerter Mave-tarm lidelserMigræne • Muskelsmerter • Nakke smerter • Nervesmerter • Rygsmerter Stress Tennis albue • Øresmerter

Behandlingen

Behandlingen foregår ved, at du ligger på briksen, hvor du har bare fødder og evt. bare ben. Mit udgangspunkt for behandlingen er dine smerter og problematikker, og hvor på kroppen de sidder.

Nerve refleksologi kan hjælpe med at afstresse din krop og bruges både ved akupuktur, cupping og zoneterpi.

Det er et samarbejde mellem dig, som patient og jeg som behandler. Når jeg trykker på et nervepunkt på dine fødder, komunikerer jeg med dit nervesystem. Der kan komme en smerte / et lille jag, som du skal reagere på ved at løfte din hånd eller en finger. Jeg slipper punktet når smerten/jaget slipper, dog vil trykket max være 15 sekunder. På den måder behandler jeg dit nervesystem uden at overbelaste det. Smerten er ikke så slem at den ikke er til at holde ud. men den fortæller mig hvor i kroppen der er ubalance. Det er et fantastisk værktøj til at hjælpe dig.

kombineret akupunktur og zoneterapi

Det er vigtigt at drikke meget vand efter behandlingen og resten af dag, da jeg sætter en udrensning i gang.

Nerve refleksologi kan bookes alene eller kombineres med andre behandlingsmåder. Se her.

Varigheden af behandlingen

Afhænger lidt af problemet. Første gang skal du afsætte ca. 1,15 time til samtale og behandling.

Ved efterfølgende behandlinger skal du regne med ca. 1 time, hvoraf behandlingen vare ca. 40-45 minutter. Der er mulighed for at tilkøbe mere tid pr. behandling.

Reaktioner af behandlingen

Reaktioner kan være meget forskellige, enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almen tilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktioner er individuelle.

Nogle typiske reaktioner kan være:

  • Afslappelse eller træthed.
  • Forøget energi og velvære.
  • Kløe, summen eller prikken i kroppen.
  • Øget vandladning.
  • Kraftigt lugtende urin eller afføring.
  • Rumlen i mave-/tarmsystemet.
  • Varme- eller kuldefornemmelser.
  • Uforløste følelser forløses.
  • Kortvarig opblussen af en lidelse
  • Tørst

Tilskud

Nerverefleksologi alene giver ikke tilskud hos sygeforsikringen “danmark”. Men kombineres det med akupunktur og zoneterapi gives der tilskud, da jeg indberetter elektronisk. Se hvor meget her.

Det samme gælder hvis du har en sundhedsforsikring, her kan der også være tilskud at hente. Tjek din police og se om de giver tilskud til komplementær behandling, så som akupunktur og zoneterapi.

Hvor det er muligt, indberetter jeg direkte til dit forsikringsselskab, via EAN. Ellers laver jeg gerne en faktura som du kan sende dit forsikringsselskab og du betaler selv for din behandling til mig.

Skal jeg ringe dig op?

Har du nogen spørgsmål angående nerverefleksologi, Aku-Zone behandling, tilskud eller ledige tider på klinikken?

Så udfyld formularen nedenfor, og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.